lørdag 22. februar 2014

DAG 1


Omvisning på University of Alaska Anchorage

Om morgenen, etter en lang deilig frokost, satte vi oss i leiebilen og begynte å kjøre innover mot universitetet. Når vi kom over en bakke i nabolaget vårt fikk vi for første gang se utover 
Anchorage i dagslys – for et syn!


Foto: Hans Petter Sørensen

David og Samantha guider oss
Foto: Hans Petter Sørensen

Vi fikk omvisning på Campus, der to kjekke ungdommer tok oss rundt. David jobber på universitetet mens Samantha er pilotstudent. Universitetet består av mange seksjoner, med hvert sitt fagfelt. Universitetet er moderne og vakkert og de forskjellige seksjonene er sammenbundet med såkalte «skybridges», glasstunneler som gir deg muligheten til å gå gjennom snøkledd skog og bekkefar når du suser frem og tilbake mellom forelesningene. 


David guider med et smil
Foto: Catrine Hole


I amerikansk standard er UAA et lite universitetet hvor studentene setter pris på mye av det samme som vi som oss på Nesna; nær og personlig kontakt mellom lærer og student. Likevel har UAA 20 000 studenter, "litt" flere enn HiNe. Vi fikk besøke den delen av campus hvor studentene bor, og se litt av fasilitetene der. Blant annet har de «food plans» for studentene slik at alle måltider er tilgjengelige på campus. De elevene som bor på rom uten kokemuligheter er pålagt å ha en slik avtale slik at alle er garantert mat. En fin måte å ta vare på studentene.


Fantastisk stort bibliotek!
Foto: Catrine Hole

 


Mange studenter koste seg med snø og is på campus
Foto: Hans Petter Sørensen
Når omvisningen var over gikk vi alle ut i campus-området, og akkurat i dag var det også kickoff for Winterfest 2014. På området var det musikk, gratis kakao for studenter og en rekke snøbaserte kunstverk. Vi fikk se mange kreative isskulpturer med forskjellige farger. Lista er høy for oss som skal ha workshop i dagene som følger! 
Foto: Catrine Hole




Is-kunst!
Foto: Catrine Hole

















Dagen var både morsomt og informativt, å få se campus var en svært god start på oppholdet vårt. For å runde av dagen dro vi på japansk restaurant og spiste sushi før vi landet pladask i sengen, sterkt preget av jetlag. Alt i alt en flott dag, og for å si det slik; det ser ut som at dette kommer til å bli et fantastisk opphold! 


Tre studenter som er spent på eget Munch-snøprosjekt!
Foto: Hans Petter Sørensen



- Eirik Dahl -




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar